Baneasa a ales Senior Software pentru a beneficia de o solutie informatica integrata si mai bine adaptata mediului de afaceri local

Companiile Baneasa Moara & Baneasa Paste - lideri pe piata din Romania in domeniul moraritului si productiei de paste fainoase, au ales sistemele ERP si Business Intelligence de la Senior Software pentru a beneficia de o solutie integrata, mai bine adaptata la legislatia si modul de lucru local. Managerii urmaresc astfel sa creasca eficienta fluxurilor de lucru si sa obtina rapiditate in analiza indicatorilor de business.

Baneasa este unul dintre cele mai apreciate nume in domeniul moraritului si productiei de paste fainoase, avand o istorie de peste 3 decenii. Cu o cifra de afaceri de peste 185 milioane RON in 2015, Baneasa este lider de 15 ani pe piata romaneasca a pastelor fainoase. Productia este asigurata de fabrica din Buftea, aceasta avand o capacitate de productie de peste 25.000 de tone pe an de paste fainoase si de peste 100.000 tone de produse de morarit. Printre principalii clienti ai companiei se numara lanturile de hypermarketuri: Metro, Selgros, Real, Kaufland, Auchan, Billa, Lidl, atat din Romania cat si din zona balcanilor: Bulgaria, Cehia, Polonia, Grecia.

Baneasa a ales Senior Software pentru a beneficia de o solutie informatica integrata si mai bine adaptata mediului de afaceri local
Informatizarea proceselor de afaceri a fost si este o preocupare permanenta pentru noi. In cadrul companiei folosim de aproape 20 de ani solutii de tip ERP, dar si alte solutii informatice pentru managementul diferitelor procese critice de business. In ultimii ani insa am simtit nevoia unei mai bune integrari a acestor solutii, dar si o mai buna adaptare la legislatia si stilul de lucru local. Dupa o analiza serioasa, pachetul de solutii Senior Software a fost cel care a raspuns cel mai bine acestor nevoi si cel care ne-a convins prin adaptarea remarcabila la legislatia romaneasca si la realitatile mediului de afaceri local.
Radu Muntean
Director Comercial Baneasa Moara & Baneasa Paste
Baneasa a ales Senior Software pentru a beneficia de o solutie informatica integrata si mai bine adaptata mediului de afaceri local

Anterior implementarii SeniorERP, companiile Baneasa Moara & Baneasa Paste utilizau mai multe solutii neintegrate pentru diferite operatiuni de business precum facturare, contabilitate, receptia materiei prime sau productie, ceea ce afecta schimbul de informatii atat in interiorul firmei cat si cu partenerii de afaceri. In plus, angajatii erau nevoiti sa introduca de mai multe ori aceleasi date, prin urmare posibilitatea de aparitie a erorilor era ridicata. Mai mult decat atat, fluxurile de lucru nu erau automatizate, iar generarea, respectiv tiparirea documentelor se facea intr-un interval mare de timp.

Odata cu implementarea solutiei SeniorERP, Baneasa a obtinut:

  • Gestionarea integrata a tuturor componentelor afacerii;
  • Automatizarea schimbului de documente cu partenerii datorita tehnologiei de tip EDI;
  • Comunicare mai facila in cadrul companiei intrucat angajatii au acces la o baza de date unica;
  • Comunicare in timp real intre locatiile companiei;
  • Scaderea timpului de procesare si prelucrare a datelor multumita intuitivitatii interfetei aplicatiei.

Alaturi de SeniorERP, managerii Baneasa au implementat si SeniorVisualBI – sistemul Business Intelligence dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. SeniorVisualBI este folosit in cadrul tuturor departamentelor companiei pentru analiza datelor de vanzari, cheltuieli, profitabilitate, contabilitate si nu numai. Mai mult, sistemul le permite managerilor sa urmareasca si tranzactiile intercompany, atat cumulat, la nivel de organizatie, cat si separat, pe fiecare subdiviziune a companiei.

Baneasa este cel mai mare si mai modern producator de paste din Romania si din zona Balcanilor. Fabrica detinuta de aceasta se numara si printre cele mai puternice din intreaga Europa Centrala si de Est si este echipata cu tehnologie de ultima generatie.

SeniorERP este o solutie completa, eficienta, rapida, integrata si, nu in ultimul rand, extrem de prietenoasa cu utilizatorul.
Radu Muntean
Director Comercial Baneasa Moara & Baneasa Paste