Distribuitorul de piese auto Ipercomp Exim si-a eficientizat fluxurile de lucru cu SeniorERP si SeniorVisualBI

Ipercomp Exim - importator si distribuitor de piese auto, a ales sa isi gestioneze activitatea cu solutiile integrate ERP si Business Intelligence de la Senior Software.

Cele doua sisteme acopera intregul flux de lucru al companiei, de la aprovizionare pana la vanzare, si ajuta totodata managerii sa obtina o imagine clara asupra evolutiei afacerii, prin urmarirea vanzarilor pe fiecare agent, zona sau gama de produse.

Ipercomp Exim este importator si distribuitor la nivel national de piese, accesorii si produse chimice auto, atat de origine romaneasca, cat si importate de la furnizori din Europa, Asia si America. Odata cu evolutia firmei si diversificarea gamelor de produse din portofoliu, managerii companiei au decis sa implementeze un pachet de solutii software performante si astfel au ales ERP si Business Intelligence de la Senior Software. Cu ajutorul celor doua solutii integrate acestia controleaza si gestioneaza mai eficient afacerea, de la managementul resurselor si al proceselor interne pana la analiza si raportare.

Distribuitorul de piese auto Ipercomp Exim si-a eficientizat fluxurile de lucru cu SeniorERP si SeniorVisualBI
In viata oricarei firme vine un moment in care dezvoltarea ei e posibila doar prin implementarea unor schimbari consistente. In cazul firmei noastre a sosit momentul in care trecerea la un set de instrumente software superioare a fost o necesitate, nu doar o optiune. Am ales sa facem aceasta trecere cu ajutorul Senior Software, deoarece ofera o solutie completa ce acopera tot fluxul de lucru din cadrul companiei, este perfect adaptata domeniului nostru de activitate – distributie – si nu in ultimul rand este insotita de o echipa de consultanti cu o vasta experienta.
Bogdan Perticas
Manager Importuri Ipercomp Exim
Distribuitorul de piese auto Ipercomp Exim si-a eficientizat fluxurile de lucru cu SeniorERP si SeniorVisualBI

Inainte de a implementa SeniorERP, Ipercomp Exim intampina o serie de probleme care ingreunau activitatea companiei, precum lipsa automatizarii proceselor de vanzare, lipsa de rapoarte complexe si intuitivitatea scazuta a sistemului utilizat la momentul respectiv.

Solutia ERP de la Senior Software a permis integrarea tuturor informatiilor si proceselor companiei intr-o platforma unica, care a adus numeroase beneficii, precum economisirea timpului datorita automatizarii activitatilor repetitive si transparenta ridicata asupra situatiei vanzarilor, stocurilor, precum si a discount-urilor acordate agentilor de vanzari.

Mai mult decat atat, pentru a obtine o imagine mai buna asupra activitatii, managerii firmei au decis sa implementeze si sistemul de analiza si raportare SeniorVisualBI – dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Sistemul Business Intelligence le permite managerilor sa urmareasca indicatori specifici activitatii de distributie, precum: situatia vanzarilor per judet, agent de vanzari sau gama de produse, astfel incat sa poata analiza evolutia vanzarilor pe anumite perioade si sa faca diverse comparatii intre agenti, zone etc.

Cu o cifra de afaceri de 13 mil. RON, Ipercomp Exim si-a extins constant activitatea in cei 14 ani de existenta pe piata, iar acum este prezenta in 38 de judete si acopera 90% din teritoriul tarii prin intermediul unei retele de redistribuitori, magazine si service-uri. Cu ajutorul solutiilor de la Senior Software, compania Ipercomp Exim isi doreste sa isi intareasca pozitia pe piata auto din Romania si sa extinda exporturile in tarile vecine.