Grupul de Distributie ETA si-a redus costurile de transport cu solutia de optimizare rute de la Senior Software

Grupul de Distributie ETA a ales sa implementeze solutia de optimizare rute de la Senior Software, cu ajutorul careia planifica livrarea a peste 1000 de comenzi zilnic

Cu o cifra de afaceri de 116 mil. RON inregistrata in 2014, Grupul de Distributie ETA activeaza in domeniul distributiei de bere, sucuri, bauturi alcoolice, produse alimentare, tigari.

Pentru a preintampina problemele legate de rotatia de personal si pentru a reduce costurile de livrare, managerii au decis implementarea unei solutii software performante pentru planificarea rutelor de transport.

Solutia de planificare rute de la Senior Software ii permite companiei noastre sa isi optimizeze operatiunile de livrare, in primul rand prin faptul ca ofera un cadru de lucru in care activitatile logistice se pot evalua, cuantifica si apoi optimiza.

Inainte de implementarea solutiei de la Senior Software, planificarea rutelor in cadrul companiei ETA se facea manual, pentru fiecare masina in parte.

Grupul de Distributie ETA si-a redus costurile de transport cu solutia de optimizare rute de la Senior Software
Beneficiul imediat este faptul ca pentru fiecare masina, pentru fiecare cursa propusa, stim cati kilometri urmeaza sa faca, in cat timp, cu ce costuri, si avem astfel posibilitatea de a analiza ulterior daca masina s-a incadrat in parametri cursei. Rezulta de aici, pe langa garantia unor costuri minime de transport, o analiza transparenta a activitatii fiecarui om din departament pe baza careia se pot imbunatati multe aspecte organizationale.
Iulian Parascanu
Administrator Grupul de Distributie ETA
Grupul de Distributie ETA si-a redus costurile de transport cu solutia de optimizare rute de la Senior Software

Dispecerul le comunica soferilor zonele pe care le aveau de acoperit, iar fiecare dintre acestia trebuia sa cunoasca foarte bine ruta si magazinele unde urma sa lase marfa. Mai departe, incarcarea comenzilor in camion se facea in functie de capacitatea acestuia, iar in cazul in care aceasta era depasita, era necesar inca un drum, ceea ce ducea la cresterea costurilor de transport.

In prezent, cu ajutorul sistemului oferit de Senior Software, Grupul de Distributie ETA aloca si planifica automat comenzile pe rute de livrare, in functie de zone geografice, caracteristicile produselor si ale masinilor.

Astfel, compania poate sa livreze mai multa marfa cu acelasi numar de masini, intr-un timp mai scurt, iar atat numarul de kilometri parcursi cat si costurile de transport au scazut considerabiI. In plus, soferii primesc informatii detaliate despre traseul pe care il au de parcurs si nu mai este obligatoriu sa cunoasca dinainte ruta.

Grupul de Distributie ETA livreaza din cele 5 depozite peste 1000 de comenzi zilnic. Printre produsele distribuite se numara si: bere de la producatorii Heineken si Bergenbier, bauturi alcoolice de la Prodvinalco si Angelli, sucuri din gama Pepsi, Santal si Tymbark, cafea de la Don Cafe si Fortuna, vinuri Budureasca, Recas, Segarcea, Vincon, Girboiu, apa minerala Bucovina, Carpatina, tigari de la JTI si snacksuri de la Star Foods.