Softul TMS a crescut numarul de comenzi livrate de Top Market cu 20%

Top Market a redus costurile logistice, a eficientizat rutele de transport si a crescut rata de conversie a comenzilor in livrari.

Rata de conversie comenzi – livrari a distribuitorului Top Market a crescut cu peste 20% dupa utilizarea sistemului TMS de la Senior Software, pentru optimizarea livrarilor.

Top Market este un distribuitor de bauturi din Cluj cu o cifra de afaceri de peste 20 milioane de euro. Compania are 3 depozite logistice si o flota auto formata din 43 de vehicule de transport marfa cu o sarcina utila cuprinsa intre 1.3 si 11 tone.

Dupa implementarea sistemului de optimizare a transportului (TMS) de la Senior Software, Top Market a redus costurile logistice, a eficientizat rutele de transport si a crescut rata de conversie a comenzilor in livrari cu peste 20%. Alte rezultate obtinute de distribuitorul de bauturi din Cluj includ:

  • 99% acuratete in conversia comenzi-livrari
  • Reducerea costurilor totale privind livrarea marfurilor
  • Planificarea automata a comenzilor, in functie de citerii si restrictii multiple
  • Reducerea timpilor de planificare rute si de livrare
Softul TMS a crescut numarul de comenzi livrate de Top Market cu 20%
„In planificarea curselor, solutia tine cont de setarea coordonatelor GPS ale clientului, programul de lucru al clientului, timpii alocati pentru incarcarea si descarcarea marfurilor atat la client, cat si in depozit, capacitatea flotei si tonajul pentru fiecare autovehicul in parte, timpii de conducere pentru soferii cu categoria C. Planificarea echipajelor se face cu o seara inainte, astfel incat a doua zi fiecare stie care este activitatea lui pentru intreaga zi, clientii, timpii si traseul.“
Simina Costin
Director Operatiuni

Odata cu implementarea sistemului TMS, Top Market planifica si executa eficient procesele de livrare. Cu ajutorul softului de management al transportului, distribuitorul reuseste acum sa livreze marfa intr-un timp mai scurt si la costuri minime.

„Ca economii directe de pe urma sistemului pentru managementul transportului de la Senior Software am obtinut o reducere a consumului de combustibil cu aproximativ 3% si o crestere a eficientei la incarcare de circa 2%, iar conversia comenzi-livrari a avut o imbunatatire de peste 20%. Sigur, procentele par mici, dar trebuie sa ne gandim ca noi intr-o luna, in plin sezon, facem in jur de 90.000 de kilometri in zona de distributie, ceea ce inseamna cam de doua ori inconjurul Pamantului luat la Ecuator.“
Marin Tarta
Director Executiv