Fara cifre esti doar o alta persoana cu o opinie

Fara cifre, esti doar o alta persoana cu o opinie

Un nou nivel de performanta in analiza datelor


Daca in trecut erai obisnuit sa iei decizii bazandu-te pe intuitie si pe experienta in domeniu, acum o astfel de metoda pe langa faptul ca este riscanta, poate dauna puternic afacerii tale.

Sistemul Business Intelligence iti permite ca pe baza informatiilor pe care le detii sa poti afla cum va evolua afacerea ta si cum ar putea sa o influenteze deciziile pe care le iei.

Ai toate datele in acelasi loc

Sistemul Business Intelligence iti aduce informatia disparata, introdusa de catre angajati in diverse sisteme si module, intr-o forma unitara, actionabila si accesibila.

In functie de profilul companiei si nevoile de business, un sistem Business Intelligence poate fi integrat si cu solutii de tip ERP, CRM, SFA etc.

Pentru ca iti aduce toate datele, din cadrul tuturor departamentelor in acelasi loc, iti este mai usor sa obtii previziuni cat mai realiste ale indicatorilor pe care ii urmaresti.

Analizeaza datele din trecut si descopera cum va evolua afacerea ta

Functia de previziune a sistemului Business Intelligence iti permite sa estimezi valorile viitoare ale indicatorilor tai pe baza datelor pe care deja le cunosti. Mai mult decat atat, modelele statistice incluse in sistem sunt setate sa ia in considerare aspecte precum sezonalitatea sau evolutiile specifice afacerii tale.

In exemplul alaturat este un grafic al vanzarilor inregistrate  in fiecare trimestru, timp de 4 ani, de catre o companie. Reprezentarea vizuala a datelor iti permite sa observi in doar cateva secunde evolutia ascendenta a acestora.

Fara cifre, esti doar o alta persoana cu o opinie
Fara cifre, esti doar o alta persoana cu o opinie

Te bazezi oricand pe informatii de actualitate

Cu cat datele analizate sunt mai recente, cu atat procesul de previzionare va reflecta mai bine realitatea si vei putea fi mai increzator in cifrele obtinute. Sistemul BI iti aduce informatia atunci cand ai nevoie de ea intr-o forma accesibila, vizuala si interactiva, remarcandu-se prin productivitatea foarte ridicata.

Este conectat la sistemele de gestiune a afacerii, iar informatiile sunt actualizate in timp real.

Datorita capacitatii sistemului de a procesa volume mari de date, ai acces la informatie in cel mai scurt timp.

Poate fi accesat de oriunde, de pe orice device, ceea ce iti permite sa iei decizii oriunde te-ai afla.

“Cu solutia Business Intelligence obtinem rapoarte concludente in timp real, iar datele importante sunt centralizate cu un efort redus. SeniorVisualBI a contribuit la imbunatatirea procesului decizional.”

Gabriel Tofan – Managing Director AnveloSHOP.ro

Testeaza deciziile pe care vrei sa le iei si pune-le in aplicare pe cele mai bune

Utilizand sistemul BI, viitorul companiei tale nu va mai fi imprevizibil. Acesta iti pune la dispozitie o functie de analiza a impactului pe care il pot avea deciziile pe care le iei asupra afacerii. Avand ca suport informatiile din trecut, poti afla rapid ce se intampla atunci cand modifici anumiti indicatori.

In exemplul alaturat este un dashboard interactiv in care sunt afisate diverse informatii despre vanzari, detaliate pe regiuni.

Afla ce influenta pot avea deciziile pe care le iei

Cu ajutorul sistemului Business Intelligence afli in doar cateva secunde cum iti este influentata activitatea atunci cand modifici anumite variabile, folosind analizele de tip “what-if” (de senzitivitate). Acestea sunt utile oricarui factor de decizie pentru ca:

Compara rezultatele si alege cea mai buna solutie

Atunci cand trebuie sa iei o decizie pui in balanta alternativele pe care le ai si incerci sa vizualizezi efectele pe care le-ar putea avea. Sistemul Business Intelligence preia aceasta sarcina: el ia in calcul toate variabilele si iti ofera doar rezultatele finale, iar ceea ce trebuie sa faci tu este sa le compari si sa alegi cea mai buna optiune.

Asigura-te ca deciziile luate aduc beneficii pentru intreaga organizatie

Compania ta functioneaza ca un intreg, ceea ce inseamna ca atunci cand iei o decizie ea va afecta nu numai departamentul din care faci parte, ci toata organizatia. De aceea este important sa iei in calcul fiecare componenta a afacerii tale si sa vezi daca alegerea pe care o vei face este sau nu buna. Sistemul Business Intelligence iti ofera posibilitatea sa creezi dashboard-uri complexe, cu informatii din toate departamentele si sa masori impactul deciziilor tale asupra lor.

Sa presupunem ca esti manager de vanzari si pentru ca ai observat o crestere a vanzarilor pentru un anumit produs, hotarasti sa trimiti agentii pe teren sa promoveze respectivul produs. Insa pentru aceasta trebuie sa analizezi si impactul pe care l-ar putea avea asupra productiei: ce costuri va genera, ce capacitate de productie si cati angajati sunt necesari samd.

Daca nu iei in considerare si aceste variabile, este foarte posibil sa fi pus in fata unei cereri mai mari decat capacitatea ta actuala de productie sau costurile suplimentare sa fie superioare venitului ce ar putea reveni in urma unor vanzari mai mari. Observand din timp aceste aspecte cu ajutorul sistemului Business Intelligence, vei putea sa preintampini pierderile generate de o alegere gresita.

Afla mai multe despre solutia SeniorVisualBI!

Detalii