Program facturare online – stimuleaza generarea de venituri, prin facturarea corecta

Acasa » Program facturare online – stimuleaza generarea de venituri, prin facturarea corecta

PUBLICAT PE 4 DECEMBRIE, 2023

Una dintre problemele comune cu care se confrunta companiile atunci cand isi gestioneaza afacerea este utilizarea unui program de facturare neintegrat. Deoarece facturarea este un proces critic in orice afacere si are un impact direct asupra generarii veniturilor si a fluxului de numerar, un program facturare care nu comunica cu sistemul de contabilitate, cu cel de management al stocurilor sau chiar cu zona de raportare ingreuneaza intregul proces si creste riscul de aparitie a erorilor.

Implementarea unui sistem de planificare a resurselor intreprinderii (ERP), care acopera cu succes toate componentele afacerii, poate duce, printre altele, la gestionarea si controlarea eficienta a proceselor de vanzare si gestiune, la imbunatatirea controlului financiar, la cresterea satisfactiei clientilor si la maximizarea profitabilitatii.

Acest articol dezbate cele mai bune practici de facturare in cadrul sistemelor ERP, dar si efectele unei facturari corecte si eficiente asupra generarii de venituri.

Program software facturare

Facturare centralizata si automatizata cu program facturare de tip ERP

Unul dintre principalele avantaje ale unui program facturare ERP este capacitatea acestuia de a centraliza datele financiare. Implementarea unui proces de facturare centralizat asigura acuratetea generarii facturilor. Automatizarea sarcinilor de facturare reduce erorile manuale, accelereaza procesul de incasare si permite emiterea la timp a documentelor catre clienti. Prin eficientizarea procesului de facturare, cash-flow-ul poate fi imbunatatit si veniturile crescute.

Program de facturare ce integreaza datele in timp real

Integrarea unui program facturare de tip ERP cu alte aplicatii de afaceri, cum ar fi gestionarea relatiilor cu clientii (CRM) si managementul stocurilor, asigura vizibilitatea in timp real asupra datelor. Acest aspect permite o facturare precisa bazata pe informatii actualizate, reducand discrepantele si sporind increderea clientilor. In plus, aceasta ajuta la identificarea potentialelor oportunitati de vanzari, contribuind la generarea de venituri.

erp facturare online - soft erp contabilitate cu functionalitati de facturare

ERP facturare online

Conformitate si acuratete cu programul de facturare ERP

Sistemele ERP echipate cu functii precum calculul taxelor si respectarea reglementarilor fiscale locale ajuta la intocmirea unor facturi exacte si conforme. Facturarea precisa cu ajutorul programelor ERP reduce riscul aparitiei unor posibile litigii sau al unor plati intarziate si, mai mult decat atat, contribuie la mentinerea unei imagini pozitive a afacerii in piata.

Urmarirea facturilor si alerte in program facturare

Sistemele ERP pentru facturare dispun de functionalitati de urmarire a starii facturilor si au capacitatea sa trimita clientilor alerte automate de plata. Avertismentele prompte reduc la minimum platile intarziate si scurteaza timpul necesar privind colectarea creantelor, avand un impact pozitiv asupra fluxului de numerar. In plus, imbunatatirea cash-flow-ului sporeste capacitatea unei companii de a investi resurse in dezvoltarea afacerii si in activitati generatoare de venituri.

Analiza si raportare a facturilor din programul de facturare

Programele ERP echipate cu capacitati avansate de analiza si raportare permit intreprinderilor sa obtina informatii valoroase despre procesul de facturare. Analiza datelor legate de vechimea facturilor, comportamentul de plata al clientilor si acuratetea facturilor ajuta la identificarea unor eventuale blocaje si luarea unor decizii in cunostinta de cauza, bazate pe date corecte si actualizate in timp real.

De ce sa alegi un program ERP pentru facturare online?

Facturarea in sistemele ERP nu inseamna doar emiterea facturilor catre clienti, ci este un proces strategic care are un impact direct asupra generarii de venituri.

Prin implementarea celor mai bune practici, cum ar fi facturarea centralizata si automatizata, integrarea datelor in timp real, conformitatea si analizele detaliate, companiile isi pot optimiza operatiunile de facturare si pot beneficia de avantajele unui cash-flow imbunatatit, de o satisfactie sporita a clientilor si de o mai buna generare de venituri.

Astfel, facturarea corecta in cadrul unui sistem ERP este un pas fundamental pentru obtinerea succesului financiar pe termen lung si a unei cresteri durabile.

erp-online-program-facturare-si-contabilitate

Sistemul ERP – mai mult decat un program de facturare

Sistemul ERP pentru gestionarea resurselor este mult mai complex decat un program facturare, iar prin functionalitatile integrate ofera multiple beneficii si avantaje:

 • Stocuri actualizate in timp real – incepand cu identificarea produselor pana la operatiile care au loc cu acestea, ERP-ul acopera toate activitatile legate de stocuri – care sunt gestionate intr-un sistem centralizat. Programul controleaza eficient un volum imens de stocuri, pentru mii de articole in raport cu mii de parteneri, dar si locatii sau gestiuni multiple de stocare a marfurilor.
 • Facturare rapida, prin apasarea tastei F5 – dupa realizarea comenzii de client in ERP, stocul este rezervat automat in sistem, iar ulterior factura de client poate fi generata prin apasarea unui singur buton, direct din comanda creata in aplicatie. In situatia in care nu exista o comanda prealabila, factura poate fi creata direct, daca toti parametri sistemului au fost setati.
 • Politici comerciale bine stabilite – sistemul ERP permite stabilirea unor discounturi preferentiale, termene de plata sau limite de credit la nivel de partener, care sunt preluate automat pe documentele de vanzare. In plus, contribuie la reducerea volumului debitelor neincasate prin impunerea unor limite la vanzare, in cazul in care se depaseste o anumita valoare a facturilor restante.
 • Comunicare interna si externa eficienta – programul permite o comunicare si o relationare mai stransa, atat intre departamentele din companie, cat si cu partenerii si clientii. Serviciul de e-mailing, disponibil in sistem, ajuta la o transmitere mai rapida si eficienta a informatiilor. Acesta ofera posibilitatea de a trimite facturile prin posta electronica si de a urmari statusul mesajelor transmise, precum automatizarea operatiunilor de instiintare de plata dupa data scadenta.
Software facturare erp integrat cu gestiunea si contabilitatea
 • Colaborare interdepartamentala – sistemul, prin integrarea tuturor datelor intr-un singur loc, permite o gestionare eficienta si centralizata a informatiilor. Chiar daca angajatii din diferite departamente se ocupa de preluarea comenzilor si facturare, toate aceste date sunt stocate intr-un hub central. Acest lucru faciliteaza accesul la informatii si imbunatateste coordonarea intre departamente, asigurand astfel o functionare optima a intregului sistem. Astfel ca, dupa ce agentul de vanzari a inregistrat comanda, inclusiv de pe teren, aceasta ajunge direct in programul software, iar departamentul financiar poate genera factura instant. In acest mod, traseul de comunicare este mai rapid si eficient, iar sarcinile care presupun trimiterea comenzilor prin telefon, pe e-mail sau in format fizic sunt eliminate.
 • Contabilitatea integrata in sistem – programul ERP permite automatizarea operatiunilor de generare a notelor contabile si contribuie la gestionarea eficienta a documentelor de natura financiar-contabila (ex.: declaratii contabile, formulare etc.). Sistemul contribuie la eficientizarea timpului dedicat operatiunilor contabile, asigura acuratetea informatiilor de natura financiar-contabila si reduce riscul de erori umane in procesul de contabilitate. De asemenea, faciliteaza accesul rapid si usor la datele financiare, ceea ce permite luarea deciziilor bazate pe date in timp real. Sistemul ERP poate fi integrat cu alte sisteme software din cadrul organizatiei, asigurand astfel o viziune unitara asupra tuturor operatiunilor de afaceri.

Software facturare integrat cu gestiunea si contabilitatea

Cu ajutorul sistemului SeniorERP pentru managementul resurselor, de la Senior Software, pot fi controlate in totalitate operatiunile financiare, indiferent daca este vorba despre o societate comerciala mica, medie sau mare, cu activitati complexe, cu multiple filiale si puncte de lucru, inclusiv cu diverse valute.

Sistemul ajuta la monitorizarea in timp real a performantei companiei, la operarea cu acuratete a platilor si incasarilor, la urmarirea bugetelor si previzionarea veniturilor, precum si la luarea celor mai potrivite decizii de business.

Soft ERP cu functie de facturare electronica

Deoarece procesarea automata a facturilor este o caracteristica esentiala pentru afacerile din ziua de azi, companiile care cauta aceasta capacitate trebuie sa isi puna o intrebare importanta – ce solutie ERP ofera rezultatele dorite?

SeniorERP este o solutie de tip ERP cu functionalitati de management financiar-contabil, care, pe langa procesarea automata a facturilor, ofera:

 • O singura sursa de adevar la nivelul intregii companii
 • Acces 24/7 la sistem pentru a facilita colaborarea la distanta
 • Orice raport sau declaratie fiscala pot fi realizate printr-o simpla apasare de buton
 • Timpul dedicat procesarii documentelor este redus considerabil
 • Vizibilitate completa asupra operatiunilor financiar-contabile
 • Platile sau incasarile sunt legate de documentul sursa si pot fi verificate in doar cateva secunde
 • Generarea automata a tuturor declaratiilor cerute de legislatia financiar-contabila, inclusiv rapoartarea SAF-T
 • Verificare rapida a datelor fiscale ale partenerilor: statusul si codul fiscal, daca societatea este sau nu platitoare de TVA, istoricul din registrul de TVA la incasare

Procesarea automata a facturilor cu ajutorul sistemului ERP de la Senior Software economiseste ore de munca si bani pentru clientii nostri. De exemplu, a ajutat cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania sa reduca cu 70% timpul de facturare:

Am economisit cel putin 70% din timpul de facturare dupa implementarea solutiei SeniorERP si am redus numarul de erori la mai putin de 2%. Acum, managementul poate lua decizii mult mai aplicat si mai rapid datorita informatiilor din ERP, fluxurile operationale au fost imbunatatite si totul se misca mai rapid.“
Sorin Felea
Atu Tech
facturare online - erp pentru gestionat efactura

e-Facturare – facturarea electronica in SeniorERP

SeniorERP faciliteaza transmiterea documentelor in sistemul RO e-Factura. Prin conectarea sistemului pentru managementul resurselor la sistemul RO e-Factura, facturile sunt trimise catre ANAF printr-o simpla apasare de buton. Astfel, utilizatorii SeniorERP au posibilitatea sa genereze facturi electronice in formatul e-Factura si pot emite documentele direct din aplicatie.

Orice modificare legislativa si procedurala este actualizata in cadrul programului ERP, astfel incat companiile lucreaza de fiecare data cu versiunile cele mai noi si emit documente financiar-contabile corecte, complete, care indeplinesc cerintele fiscale, comerciale si juridice.

Prin urmare, sistemul SeniorERP a fost adaptat pentru a facilita si depunerea Declaratiei 406, permitandu-le astfel companiilor sa se conformeze cu succes tuturor modificarilor legislative. Sipex Company, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din Romania, este unul dintre marii contribuabili care s-a conformat la prevederile noii legislatii si a transmis cu succes Declaratia 406 direct din SeniorERP.

“Am fost primul client Senior Software care a depus D406. Dupa testarile si maparile initiale, necesare generarii fisierului SAF-T, declaratia a fost transmisa din SeniorERP catre ANAF fara erori. In lipsa unui sistem ERP integrat, care sa adune toate informatiile, dar si a suportului oferit de catre furnizor, este imposibil sa generezi corect si intr-un timp rezonabil o astfel de declaratie, mai ales cand ai un volum imens de date, cum este cazul companiei noastre.“
Costin Gheorghe
Sipex Company

SeniorERP – soft contabilitate cu facturare integrata

SeniorERP ofera o gama variata de functionalitati integrate, care acopera cu succes toate componentele afacerii.

Afla cum poti obtine un mod de lucru unitar pentru toate departamentele organizatiei tale!

Discuta cu un consultant! Solicita o sesiune de consultanta gratuita