Cum transformi stocurile in avantaj competitiv pentru afacerea ta?

Cat de importanta este optimizarea stocurilor?

Optimizarea stocurilor presupune satisfacerea cererilor clientilor, astfel incat acestia sa obtina produsele dorite in cel mai scurt timp, precum si minimizarea costurilor legate de gestionarea marfurilor, un element de baza pentru mentinerea profitabilitatii unei companii.

Gandeste-te ce implicatii are asupra afacerii tale desincronizarea dintre stocul detinut si cererea de la clienti. Pe de o parte, daca alegi sa achizitionezi cantitati mari de marfa, vei ajunge sa irosesti banii pe produse care vor sta mult timp in depozit. Pe de alta parte, daca ai prea putina marfa exista riscul sa nu poti onora toate comenzile viitoare.

Cum iti dai seama ca ai nevoie de instrumente specializate pentru optimizarea stocurilor?

Poate ca nu te-ai aflat niciodata intr-una dintre situatiile de mai sus, insa neavand o baza de comparatie nu iti poti da seama de marimea costurilor implicate de gestionarea marfurilor si de cat de mult le-ai putea reduce daca ai avea un instrument eficient de planificare. Totusi, ele pot fi contracarate cu ajutorul sistemelor specializate in planificarea si optimizarea stocurilor:

De ce sa implementezi un sistem pentru optimizarea stocurilor?

Riscul de a ajunge intr-una dintre situatiile de mai sus poate fi scazut semnificativ cu o solutie de planificare si optimizare a stocurilor.

In plus, exista numeroase alte motive pentru care un astfel de sistem este potrivit pentru afacerea ta, in special in conditiile economice actuale:

Costurile generate de transportul, gestionarea si manipularea marfurilor sunt extrem de ridicate, iar sistemul pe care ti-l oferim este capabil sa le controleze astfel incat afacerea ta sa fie in continuare competitiva.

Clientii tai vor dori sa le livrezi produsele cerute in cel mai scurt timp, de aceea iti propunem o solutie prin care poti sa le satisfaci cererile fara sa fii nevoit sa stochezi marfa in exces.

Exista prea multe variabile care pot sa influenteze stocurile si cererea de la clienti, motiv pentru care iti punem la dispozitie un sistem care este setat sa le ia in calcul pe toate in mod automat.

Cum transformi stocurile in avantaj competitiv pentru afacerea ta?
Cum transformi stocurile in avantaj competitiv pentru afacerea ta?

Fig. 1: Modul de functionare al sistemului de optimizare a stocurilor oferit de Senior Software

Care sunt principalele functii pe care ti le ofera?

Ceea ce face de fapt solutia de optimizare este sa reduca investitia aferenta stocurilor, mentinand sau chiar crescand satisfactia clientilor, prin imbunatatirea capacitatii de acoperire a comenzilor venite de la acestia.

Mai mult decat atat:

Ce beneficii iti poate aduce?

Un sistem de optimizare a stocurilor are rolul de a previziona, planifica si determina cantitatea optima de marfa, necesara pentru acoperirea cu succes a comenzilor de vanzare.

Acesta se remarca prin capacitatea sa de recuperare a investitiei intr-un timp scurt, oferind beneficii atat pentru companie, cat si pentru angajati si clienti.

Clienti mai multumiti

Satisfacerea cerintelor clientilor se poate dovedi o misiune foarte dificila, pentru ca presupune capacitatea de a le oferi exact produsele pe care si le doresc, atunci cand si le doresc.

In lipsa unui sistem eficient de previzionare a cererilor acestora, ar trebui sa ai tot timpul pe stoc cantitati cat mai mari de marfa, astfel incat sa poti acoperi cu succes comenzile pe care le plaseaza.

Implementand insa o solutie de optimizare a stocurilor, reusesti sa ai clienti mai multumiti fara costuri mari:

Pe baza comenzilor de client anterioare, este previzionata cererea viitoare, iar pornind de la aceasta, sistemul calculeaza zilnic cantitatea de marfa necesara pentru a o acoperi.

Pentru ca este integrat cu sistemul ERP, toate ordinele de transfer sau de achizitie sunt transmise in mod automat catre acesta pentru a fi procesate in cel mai scurt timp, ceea ce face ca livrarea sa se poata realiza mai rapid.

Angajati mai productivi

In general, angajatii responsabili cu aprovizionarea trebuie sa verifice zilnic stocurile a mii de produse, sa seteze cantitatile minime si maxime sau stocurile de siguranta pentru fiecare in parte si sa stabileasca sursele de unde vor fi procurate marfurile necesare pentru acoperirea comenzilor de client.

Functionalitati utile ale sistemul de planificare si optimizare a stocurilor:

Modalitati facile de verificare stocuri

pentru un numar mare de produse, prin gruparea acestora in functie de anumite caracteristici comune.

Programare verificari pe grupari individuale

si setarea de alerte care sa avertizeze angajatii atunci cand trebuie sa verifice un anumit grup.

Generare automata sugestii reaprovizionare

prin transfer din alta locatie sau achizitie de la furnizor, care pot fi acceptate sau ignorate.

Descopera solutia pentru depozite si optimizarea stocurilor!

Detalii