Scurteaza ciclul de vanzare si genereaza mai multe oportunitati

Profitabilitate in vanzari cu solutii software performante

Scurteaza ciclul de vanzare si genereaza mai multe oportunitati

Rolul SFA in procesul de vanzare

Comercializarea de produse cu valoare mare, adeseori particularizate in functie de nevoile clientilor si insotite de servicii, implica un ciclu de vanzare mai lung si complex – proces cunoscut si sub numele de “vanzare consultativa”. Aceasta situatie presupune interactionarea cu potentialul client in mai multe puncte ale procesului comercial. Astfel, devine necesara monitorizarea si eficientizarea acestui demers, astfel incat sa se castige mai multe contracte intr-un timp mai scurt.

In acest context devine foarte util un sistem SFA (Sales Force Automation) pentru managementul echipelor de pe teren, orientat catre cresterea calitatii activitatilor de vanzare consultativa.

Personalizeaza etapele de vanzare si castiga mai multe oportunitati

Echipele de pe teren se afla in relatie directa cu clientii si prospectii si sunt cele mai in masura sa identifice nevoile acestora. Cu ajutorul sistemului SFA utilizatorii mobili inregistreaza rapid feedback-ul clientilor si informatii din piata sau despre prospecti, astfel vei putea identifica si fructifica mai rapid oportunitatile de vanzare sau de dezvoltare a afacerii.

Creeaza pasi de vanzare personalizati

Pune in aplicare fluxuri de vanzare transparente, care sa iti permita sa identifici cu usurinta activitati nerealizate, clienti nevizitati sau situatii neobisnuite in procesul de ofertare si vanzare, si sa actionezi rapid pentru remedierea acestora.

Utilizand sistemul SFA:

Echipele de pe teren vor avea acces la pasi de vanzare predefiniti, testati de angajatii cu experienta.

Vei oferi consultantilor materiale de vanzare, specificatii tehnice ale produselor, proceduri de vanzare samd, direct de pe aplicatia mobila.

Te asiguri ca angajatii respecta pasii de vanzare pe care i-ai stabilit si poti sa le aloci activitati, vizite sau taskuri in timp ce se afla pe teren.

Creste productivitatea echipelor de pe teren

Toate modificarile aparute la sediul central sunt vizibile imediat si pe device-ul mobil, echipele de pe teren nefiind nevoite sa se deplaseze atat de des la birou.
Interfata intuitiva si etapele de vanzare stabilite de managerul de vanzari in aplicatie permit o integrare mai usoara si rapida a noilor angajati, ameliorand efectele negative ale rotatiei de personal.
Informatiile colectate din teren sunt trimise tot prin sincronizare, acestea ajungand mai rapid la celelalte departamente si permitand echipelor mobile sa petreaca mai mult timp pe teren.
Scurteaza ciclul de vanzare si genereaza mai multe oportunitati

Obtine mai multa vizibilitate in piata

Include in activitatile obligatorii ale echipelor de pe teren completarea de chestionare personalizate pe categorii de produse, clienti sau prospecti, sau referitoare la concurenta. Astfel, le vei putea transforma intr-un canal de identificare a oportunitatilor. Cu sistemul SFA:

Creezi chestionare personalizate pe care le incluzi in pasii obligatorii ai vizitei la client, asigurandu-te in acest mod ca utilizatorii mobili le completeaza.

Oportunitatile identificate in timpul intalnirii cu clientul sunt introduse direct pe dispozitivul mobil impreuna cu detaliile acestora: data estimata de inchidere, probabilitatea de castigare sau valoarea lor.

Toate informatiile sunt transmise automat la sediul central prin sincronizare, ceea ce permite departamentului de vanzari sa inceapa imediat sa lucreze pe oportunitatile identificate, iar departamentului de marketing sa construiasca strategii de promovare cat mai eficiente.

Scurteaza ciclul de vanzare oferind acces rapid la date

Un consultant de vanzari informat va da dovada de profesionalism in fata clientilor. Utilizand un sistem SFA, acesta va putea sa raspunda rapid la intrebari, sa ofere informatii complete despre produse, preturi, stocuri si sa inregistreze feedback-ul primit.

Scurteaza ciclul de vanzare si genereaza mai multe oportunitati

Are acces la istoricul complet al clientilor si al prospectilor

In timp ce se afla in vizita la client, consultantul are acces la informatii precum date/persoane de contact suplimentare, istoricul interactiunilor cu acesta, soldul disponibil samd.

Astfel, poate identifica mai repede nevoile clientului, pentru a-i construi o oferta potrivita.

Toate datele sunt sincronizate cu cele de la sediul central si pot fi actualizate in timpul vizitei.

Interfata extrem de intuitiva a aplicatiei mobile SFA ii permite utilizatorului sa acceseze rapid informatiile cautate.

Indiferent ca utilizeaza un smartphone sau o tableta, utilizatorul beneficiaza de aceeasi interfata intuitiva.

Poate sa raspunda rapid la intrebarile clientilor

Avand in vedere valoarea mare a produselor tranzactionate in cadrul procesului de vanzare consultativa, este evident ca vor aparea multe intrebari din partea clientului. Acesta va dori sa afle detalii tehnice amanuntite, politici comerciale sau preturi preferentiale, iar consultantul va trebui sa i le ofere pe loc.

Are acces direct de pe dispozitivul mobil la documentatii, descrieri si prezentari ale produselor, pe care le poate consulta in timpul intalnirii.

Poate fi creata o baza de Intrebari si Raspunsuri Frecvente care poate fi utilizata ori de cate ori este necesar si pe care vanzatorii o pot completa constant.

Produselor le pot fi atasate fisiere multimedia: demo-uri video, imagini etc menite sa accelereze decizia clientului.

Scurteaza ciclul de vanzare si genereaza mai multe oportunitati

Scurteaza ciclul de vanzare

Disponibilitatea imediata a informatiilor, atitudinea orientata spre indeplinirea targetelor a angajatilor si fluidizarea procesului comercial vor reduce durata ciclului de vanzare. In plus, cu sistemul SFA:

Imbunatatesti viteza de reactie, monitorizand constant fluxul de vanzare si identificand la timp situatiile neobisnuite care apar.

Accelerezi schimbul de informatii intre echipele de pe teren si cele de la birou, facilitand astfel prelucrarea documentelor si luarea deciziilor.

Asigura-te ca le oferi servicii de calitate clientilor de fiecare data

Scopul pe care il urmaresti este dezvoltarea afacerii si cresterea vanzarilor. Pentru a-l atinge, pe de o parte trebuie sa te asiguri ca cerintele clientilor sunt rezolvate in cel mai scurt timp, iar pe de alta parte ca angajatii si-au insusit obiectivele generale ale companiei.

Transforma obiectivele companiei in obiective ale angajatilor

Utilizand sistemul SFA, poti corela aceste obiective cu indicatorii de performanta ai angajatilor, pe baza carora vei stabili si metodele de recompensare.

Sistemul gestioneaza in timp real si transparent indicatorii de performanta ai angajatilor, iar cei mai productivi se vor simti recunoscuti si rasplatiti pentru eforturile lor.

Fiecare utilizator are acces de pe device-ul mobil la statusul obiectivelor proprii si efortul necesar pe care trebuie sa-l realizeze pentru a le atinge. In plus, poate vedea si obiectivele echipei, ceea ce il va determina sa se raporteze la vanzatorii cu cele mai bune rezultate.

Creste satisfactia clientilor

Sistemul SFA acopera si partea de service post-vanzare, ceea ce contribuie semnificativ la cresterea calitatii procesului de vanzare si a satisfactiei clientului.

Creezi formulare de service usor de completat si le oferi utilizatorilor acces rapid la ele direct de pe dispozitivul mobil

Odata completate, cererile de service sunt transmise prin sincronizare la sediul central si alocate automat angajatilor responsabili

Solicitarile de service sunt stocate in aplicatie, fiind disponibile pentru analize sau luarea de masuri in cazul solicitarilor atipice de ofertare

Construieste strategii de vanzare competitive pe baza informatiilor din SFA

Sistemul SFA are integrata o componenta de raportare avansata, care iti permite sa realizezi orice analiza dorita cu minim de cunostinte tehnice. Pornind de la datele din sistemul SFA poti sa creezi doar prin drag and drop grafice interactive si dashboard-uri personalizate care iti vor oferi o noua viziune asupra afacerii tale.

Afla mai multe despre solutia SeniorSFA!

Detalii