Blog

AcasaCel mai bun ERP din Romania? Afla cum alegi sistemul ERP potrivit pentru afacerea ta

Cel mai bun ERP din Romania? Afla cum alegi sistemul ERP potrivit pentru afacerea ta

PUBLICAT PE 27 IANUARIE, 2022

Cum alegi cel mai bun ERP si de ce sa optezi pentru un sistem ERP?

Un soft ERP este esential pentru a reduce costurile, timpii de lucru si a creste profitabilitatea. In contextul economic actual, orice afacere are nevoie de o planificare si gestionare eficienta a resurselor, de control asupra cheltuielilor si proceselor interne, dar si de cresterea operativitatii.

Dar cum faci sa alegi cel mai bun ERP din Romania cand acest proces a devenit o adevarata provocare data de varietatea mare de solutii software de pe piata romaneasca, dar si de volumul de informatii dificil de filtrat? Pentru ca selectia solutiei sa nu fie un proces stresant si plin de indoieli, am pregatit cateva informatii pe care le poti lua in considerare ca sa identifici usor cea mai buna solutie ERP din Romania pentru a afacerea ta.

Elemente de care sa tii cont pentru a alege cel mai bun sistem ERP din Romania pentru afacerea ta

Parerile pot fi impartite cand vine vorba despre cel mai bun sistem ERP din Romania, in primul rand pentru ca nevoile si caracteristicile difera de la un business la altul.

Prin urmare, inainte de toate, trebuie sa stabilesti in detaliu care sunt nevoile si asteptarile companiei pe care o reprezinti si, astfel, iti va fi mult mai simplu sa derulezi procesul de selectie pentru cel mai bun ERP din Romania.

Lista furnizori sisteme software ERP

In continuare, e necesar sa faci o lista cu furnizorii de sisteme software ERP ce ofera sisteme adaptate la legislatia din Romania si, totodata, sa identifici care dintre solutii au functionalitati si caracteristici ce corespund cerintelor tale.

Criterii sisteme ERP

Mai departe, trebuie sa iei in calcul urmatoarele: flexibilitatea si mobilitatea aplicatiei software ERP, capabilitiatile de customizare, simplitatea in utilizare, reputatia furnizorului si feedbackul clientilor de ERP. Un criteriu la fel de important este si integrarea usoara cu alte sisteme software.

Sisteme ERP implementate in afaceri similare – Ce spun utilizatorii de ERP?

Experienta furnizorului de solutii software ERP si utilizarea cu succes a solutiei de catre companii cu acelasi domeniu de activitate sau cu fluxuri de lucru similare cu cele ale businessului tau – se numara printre aspectele pe care ar fi indicat sa le ai in vedere in cautarea celui mai bun ERP din Romania.

ce spun utilizatorii de software erp pentru afaceri despre sistemele erp

Costuri implementare sistem ERP

Unele sisteme ERP pot presupune implementari de durata si pot genera costuri suplimentare foarte mari prin incercarea de a le adapta la particularitatile afacerii, mai ales daca acestea nu au mai fost implementate in companii care sa aiba particularitati asemanatoare.

Un sistem software ERP flexibil, care sa dispuna de fluxuri de lucru predefinite ce nu necesita foarte multe ajustari, de regula este pus la dispozitie de catre un furnizor cu o experienta vasta pe piata de solutii software din Romania. Un astfel de furnizor e capabil sa incorporeze know-how-ul acumulat de-a lungul tuturor implementarilor si, totodata, poate livra o implementare rapida, fara costuri ascunse.

Pareri sisteme ERP

Este indicat sa te interesezi si despre parerea companiilor utilizatoare de sisteme ERP. Feedbackul il poti afla fie din studiile de caz si testimonialele clientilor (care de regula se regasesc pe site-urile furnizorilor de software ERP ce desfasoara o activitate transparenta), fie contactand direct clientii acestora.

Tot de la clientii de sisteme ERP software poti afla si cum este relatia cu furnizorul de sistem dupa implementare sau care sunt capabilitatile personalului. E putin probabil ca un furnizor cu experienta si de incredere, care este recomandat de multiple companii, sa nu iti ofere solutia software ERP de care ai nevoie si suport de calitate oricand e necesar. Astfel, elimini riscul de a ajunge in situatii problema care ti-ar putea bloca activitatea.

“Cu ERP am capatat incredere si control si am castigat foarte mult timp. Numai pe partea de NIR am economisit undeva la 2 ore pe zi, iar asta inseamna enorm. Prin automatizarea data de SeniorERP, reusim sa economisim sume importante.“
Nicolae Slav

Nicolae Slav

CEO dEpurtat.ro

Evolutia afacerilor care folosesc deja un ERP

O alta recomandare este sa urmaresti evolutia companiilor care au implementat deja un sistem ERP, analizand situatia pe o perioada mai mare de timp. In acest mod vei afla ce impact are un soft ERP asupra unei afaceri pe termen lung. In general, un sistem ERP bine ales aduce contributii importante asupra dezvoltarii organizatiei, imbunatatind profitabilitatea si productivitatea personalului.

exemple de solutii software erp pentru gestiunea resurselor afacerii erp romanesc

Ce faci cand businessul tau e diferit si nu cunosti exemple de sisteme ERP din companii similare?

In cazul in care afacerea ta are caracteristici pe care nu le poti identifica la alte companii utilizatoare de sisteme software ERP, cel mai sigur e sa alegi un soft flexibil, usor de personalizat, care se potriveste pentru orice industrie si domeniu de activitate.

Software ERP Scalabil

Fiind scalabil, softul ERP va fi capabil sa se plieze usor pe particularitatile de business si sa tina pasul cu schimbarile din companie, chiar si in situatiile in care nu poti anticipa exact ce directie sau ce ritm de crestere va avea afacerea in urmatorii ani. Unele sisteme ERP sunt prevazute cu arii functionale ce pot fi adaugate treptat de utilizatori, fara complicatii, in functie de nevoile curente si evolutia afacerii. Astfel, capabilitatile sistemului ERP pot fi extinse usor pentru a tine pasul cu dezvoltarea si nevoile companiei.

Daca iei in considerare criteriile de mai sus, ai sanse mari sa alegi un soft ERP adecvat, ce poate sa tina pasul cu extinderea afacerii si care sa nu necesite inlocuirea acestuia sau costuri exorbitante de adaptare la schimbarile produse in timp in companie.

10 avantaje ale unei solutii ERP care imbunatatesc performanta afacerii

Pe langa scalabilitate, un ERP performant poate oferi numeroase avantaje unei companii. Afla care sunt cele mai importante 10 beneficii oferite!

Detalii!

Folosesti sau vei avea nevoie si de alte aplicatii software in afara de ERP?

Capabilitatile de integrare a unui sistem ERP cu alte aplicatii software pot propulsa businessul spre o noua zona de performanta sau, in lipsa acestor capabilitati, pot provoca discrepante majore, blocaje si pot afecta pozitia si imaginea companiei in piata.

Multiple businessuri s-au confruntat cu probleme la integrarea sistemului ERP cu alte aplicatii software. Acestea sunt date fie de limitarile tehnice ale solutiilor ERP privind integrarea, fie de dificultatile de colaborare intre echipele furnizorilor de sisteme software (situatii intalnite la unele companii care au solutii de la diferiti furnizori de soft).

Sistem ERP cu integrare usoara

Asadar, integrarea usoara a ERP-ului cu alte sisteme software este esentiala de luat in calcul in cautarea celui mai bun sistem ERP. In primul rand, pentru a elimina blocajele din companie si piedicile puse in extinderea si dezoltarea businessul. In al doilea rand, o integrare usoara este necesara deoarece astfel are loc formarea de legaturi intre informatii, oameni si fluxuri de lucru. Acestea, contribuie in final la evolutia companiei, sustinand planurile de digitalizare a intregii afaceri.

In acest sens, te poti interesa ce furnizori de solutii din Romania au un portofoliu complet de sisteme destinate managementul integrat al afacerii si ofera pachete de solutii software integrate sau care dintre acestia dispun de aplicatii ce se integreaza usor cu sisteme de la alti furnizori.

Exemplu de sistem ERP romanesc:

Un exemplu de sistem ERP romanesc este SeniorERP de la Senior Software. Aceasta solutie ERP permite o implementare rapida, la un raport calitate-pret corect, este flexibila si simplu de utilizat si, totodata, usor de personalizat si integrat.

Solutia cuprinda o gama larga de functionalitati si poate fi extinsa in functie de specificul si nevoile businessului, furnizorul de ERP punand la dispozitie o gama completa de solutii software pentru managementul integrat al afacerii. In plus, SeniorERP sustine mobilitatea si lucrul de la distanta, prin aplicatia mobila ce ofera acces utilizatorilor la functiile din sistem, oricand si de oriunde, de pe orice telefon sau tableta.

SeniorERP:

ERP 100% romanesc
Timp redus de implementare
Interfata moderna, usor de utilizat
Sistem utilizat de peste 450 de companii din Romania
Gama larga de functionalitati integrate
Mod de lucru unitar pentru toate departamentele
Extrem de flexibil si usor de adaptat nevoilor oricarei afaceri
Afla mai multe detalii despre sistemul SeniorERP! Solicita o demonstratie